Det är himla gott att bara steka squashen i mindre bitar med smör och lite färsk lök men den här gången fick den gå tillsammans med lite andra grönsaker + torskrygg i ugnen
Blanda köttfärs och grönsaker i grytan och häll över i en ugnfast form. Skala squashen, halvera den, skrapa ut kärnorna, halvera paprikan och rensa från kärnorna, skär sqausch, paprika och tomater i tärningar
Dela squashen på längden. Tillsätt lökröran och squashköttet. Lägg squashskålarna i smord eldfast form. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg. 2 st squash
Dela squashen på längden. Tillsätt lökröran och squashköttet. 2 st squash. 12 st squash 350 g köttfärs 1 st paprika 1 st gul lök 1 dl crème fraîche 2 tsk kinesisk soja 1 tsk salt 1 krm peppar Ugn. 1Lägg squashskålarna i smord eldfast form. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg
Lägg dem sen i en ugnsfast form, omlott på varandra. Skölj squashen och dela den i 1 cm tjocka skivor på snedden. Låt squashen koka i 3-4 minuter. Häll det över squashen och gratinera i ugn 200 grader ca 20 minuter (så den fortfarande är lite fast). 1 medelstor squash
Salta lätt och lägg squashbåtarna i en ugnssäker form. Skölj och dela squashen på längden. Gröp ur dem med en sked så att ett ca 1/2 cm tjockt lager av squashköttet finns kvar. Tillaga mitt i ugnen, ca 5 minuter. Sätt in i ugnen och tillaga ca 15 minuter. 5 st squash