Stefano recept

Stefano Catenaccis Kantarellsoppa

Stefano Catenaccis Kantarellsoppa

Jo, jag gjorde ju Kantarellsoppa, närmare bestämt Stefano Catenaccis variant. Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Arrabbiata Tomatsås med sting!

Arrabbiata Tomatsås med sting!

”Arrabbiata” tomatsåsen vi fick lära oss kvällen då vi var i Operakällarens festvåningskök, var ett recept Stefano Catenacci fått lära sig av sin far, Arrabbiata betyder ungefär ”att vara arg” på Italienska och kommer sig av hettan som finns i såsen pga chilin… En enkel & god bassås som är bra att kunna

Pasta carbonara- Love it!

Här hemma har vi hittat det ultimata receptet som man nästan inte kan misslyckas med, nämligen Stefano Catenaccis recept

Fredagsmys med Pasta Carbonara

Har ni inte testat Stefano Catenaccis recept på Pasta Carbona är det ett måste, bästa bästa. Så var det fredag idag
Smörig salsicciapasta

Smörig salsicciapasta

Den stora italienska kokboken av Stefano Catenacci. Jag har egentligen alldeles för många kokböcker. Säkerligen kvalar jag in för någon form av diagnos när det kommer till mitt kokbokssamlande
Havsabborre som i Livorno

Havsabborre som i Livorno

Skala och hacka vitlöken. Skär selleristjälken i små tärningar. Bryn vitlöken i hälften av olivoljan i en stekpanna
Vi gillar tacos!

Vi gillar tacos!

Stefano Catenacci talade om grillkrydda - och om färdigköpt potatissallad med grillkrydda - Tommy Mylliäki om att äta Heinz vita bönor i tomatsås direkt ur burken
Ragu på rigatoni

Ragu på rigatoni

Inspirationen till receptet (jag har dock ändrat ganska mycket bland måtten, tex har jag öst i 500 g nötfärs istället för 200 g och sådana saker) kommer från Stefano Catenaccis nya bok Stefanos Italia, en trevlig kokbok med massor av vackra bilder som gör att man lätt drömmer sig bort till den italienska landsbygden

Inför Årets Kock 2013

I juryn ingår ett 20-tal av Sveriges mest meriterade kockar, bland andra Karin Fransson, Hotell Borgholm, Borgholm, Björn Frantzén, Frantzén och Lindeberg, Stockholm, Malin Söderström, Moderna museet, Stockholm, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Anders Vendel, Vendel Restauranger, Malmö, Henrik Norström, Lux Stockholm, Stockholm, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Ulrika Bengtsson, Roger Smith, New York, Magnus Ek, Oaxen, Mörkö och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Stockholm
TIRAMISU

TIRAMISU

Jag har använt mig av Stefano Catenaccis recept som finns på recept. Tiramisu är en klassisk italiensk dessert med mascarponeost, kaffe och masalavin
Toskansk bönsoppa

Toskansk bönsoppa

Skär skinkan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna plommontomaterna. Dela chilin på mitten och avlägsna kärnhuset