Jo, jag gjorde ju Kantarellsoppa, närmare bestämt Stefano Catenaccis variant. Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
”Arrabbiata” tomatsåsen vi fick lära oss kvällen då vi var i Operakällarens festvåningskök, var ett recept Stefano Catenacci fått lära sig av sin far, Arrabbiata betyder ungefär ”att vara arg” på Italienska och kommer sig av hettan som finns i såsen pga chilin… En enkel & god bassås som är bra att kunna
Den stora italienska kokboken av Stefano Catenacci. Jag har egentligen alldeles för många kokböcker. Säkerligen kvalar jag in för någon form av diagnos när det kommer till mitt kokbokssamlande
Stefano Catenacci talade om grillkrydda - och om färdigköpt potatissallad med grillkrydda - Tommy Mylliäki om att äta Heinz vita bönor i tomatsås direkt ur burken
Inspirationen till receptet (jag har dock ändrat ganska mycket bland måtten, tex har jag öst i 500 g nötfärs istället för 200 g och sådana saker) kommer från Stefano Catenaccis nya bok Stefanos Italia, en trevlig kokbok med massor av vackra bilder som gör att man lätt drömmer sig bort till den italienska landsbygden
I juryn ingår ett 20-tal av Sveriges mest meriterade kockar, bland andra Karin Fransson, Hotell Borgholm, Borgholm, Björn Frantzén, Frantzén och Lindeberg, Stockholm, Malin Söderström, Moderna museet, Stockholm, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Anders Vendel, Vendel Restauranger, Malmö, Henrik Norström, Lux Stockholm, Stockholm, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Ulrika Bengtsson, Roger Smith, New York, Magnus Ek, Oaxen, Mörkö och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Stockholm
Stefano Catenacci & Mathias Dahlgren hade en kul dag på jobbet. Årets Kock 2012 är Klas Lindberg och så här gick det till den magiska kvällen på Stockholm Waterfront när Klas Lindberg och Daniel Engellau tilldelades medaljerna av H