Stekt torskrom recept

Smørrebrød - Stekt torskrom

Smørrebrød - Stekt torskrom

Idag efter långpromenaden i snöyran blev det smørrebrød med stekttorskrom. Torskrom är nyttigt. Jag har valt torskrom på burk men det går lika bra med färsk torskrom
Pankostekt makrillrom med citron & dill

Pankostekt makrillrom med citron & dill

Jag har länge varit nyfiken på att äta stekttorskrom. En delikatess som av någon anledning försvann från hyllorna (man åt oftast konserverad torskrom) och svenskarnas medvetande

Torskrom - kokt

Skölj torskrommen och ta bort lösa yttre hinnor. Lycka till 400 g färsk torskrom. Lägg rommen i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker väl

Franks underbara torskrom

Den som önskar skalar försiktigt bort hinnorna, 1 kg torskrom. Skölj rommen i kallt vatten, lägg den i stor kastrull, häll på vatten till det gott och väl täcker rommen

Torskromsbiffar

Mosa torskrommen i en skål. 1 burk torskrom. Blanda den med ägg, citronpeppar och hackad dill. Fräs margarin i en stekpanna

6 goda gräddfilssåser

Gräddfil med chilisås eller tomatketchup passar till ugnsstekt eller grillat revbensspjäll eller kall inkokt fisk