Receptet hittade jag i en av mammas alla kokböcker men jag glömte tyvärr notera vilken, och de smakar gott av citron och fläderlikör, eller ja, fläderlikören märker man knappt, men jag kan tänka mig att det funkar bättre med koncentrerad flädersaft, det får jag testa nästa gång
Kärna ur och skala äpplena, gnid in dem med citronsaft så de inte oxiderar och mörknar. 1/2 citron att gnida in äpplena med så att de inte mörknar (använd citronskalet först. det finrivna skalet av 1/2 – 1 citron, väl tvättad och helst ekologisk. 1/2 citron. 1 citron
1 tsk pressad citron. Vispa äggvitorna, 1/3 av sockret och citronsaften på mellanhastighet med elvisp tills skummet börja likna marängskum. 1 tsk pressad citron
Servera sufflén med rört smör, gärna smaksatt med citron. DAGENS RECEPT 14-11-27LÄTT GRÖNSAKSSUFFLÉEn förträfflig rätt att ha som lunch- eller middagsmål med enbart rört smör är denna goda grönsakssufflé
Det var för mycket citron för att den skulle passa ihop med vinet, men visst det var inte äckligt. Jag har varit lite frånvarande en tid men det har helt enkelt inte funnits något att skriva om, skulle kanske vara lite om sjukdomar och en massa jobb men det är föga intressant