Såser till laxfile recept

Varmrökt laxfilé med kall sås

Varmrökt laxfilé med kall sås

Koka potatisen och rör ihop såsen och servera det sedan med lite gott att dricka till. Röktiden variera från 2 timmar upp till 4 timmar beroende på hur man vill ha den rökt
Grillad laxfilè med 2 goda såser

Grillad laxfilè med 2 goda såser

Passa gärna på att grilla sparris till som blir riktigt gott på grillen. Grilla lite lätt över glöden och flytta sedan över till laxen
Laxfilé i krämig sås

Laxfilé i krämig sås

Gott till ris och grönsallad. Tillsätt dill, gräslök, vitpeppar, citronpeppar och ca 0,5 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 25 min
Laxfilé med god sås.

Laxfilé med god sås.

Sist det lagades mat med indiska smaker så hamnade det lax i stekpannan, till det lagade vi till en sås med härliga smaker
Kall räksås till fisk

Kall räksås till fisk

När vi bjöd på laxfilé, så gjorde jag en kall räksås till. Såsen passar till all slags fisk. Blanda ihop alla ingredienser och låt gärna såsen stå till sig lite innan servering
Örtkryddad laxfilé på grillen

Örtkryddad laxfilé på grillen

Jag har tidigare bloggat om hel laxsida på grillen, men det tål nog lite upprepning och denna gång hade jag lite annan kryddning och en annan sås till
Laxfilé med murkelsås

Laxfilé med murkelsås

Tillsätt de avkokta muklorna och fräs ytterligare några minuter under omrörning. Mosa osten och blanda ingredienserna till fyllningen

UGNSBAKAD LAXFILÉ

Om man vill lyxa till vardagen så är räkor inte en dum idé. Slå blandningen över laxen och grädda i ugnen i ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra
Laxfilé i bit med asiatiska smaker

Laxfilé i bit med asiatiska smaker

Till laxen serverades ugnsrostade rotsaker, en sallad och resten av såsen. Servera med ugnsrostade rotfrukter och resten av såsen till laxen
Laxfilé med skagensås

Laxfilé med skagensås

Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet