Koka potatisen och rör ihop såsen och servera det sedan med lite gott att dricka till. Röktiden variera från 2 timmar upp till 4 timmar beroende på hur man vill ha den rökt
Jag fick utmaningen att göra något roligt av dem och självklart så gick jag igång direkt, resultatet vart två tillbehör en krämig sås och krispiga chips som serverades till en läckert grillad lax
När vi bjöd på laxfilé, så gjorde jag en kall räksås till. Såsen passar till all slags fisk. Blanda ihop alla ingredienser och låt gärna såsen stå till sig lite innan servering
Om man vill lyxa till vardagen så är räkor inte en dum idé. Slå blandningen över laxen och grädda i ugnen i ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra
Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet