Vanilj/apelsin-lager. Protein tiramisu. Varva blandningen med kesella/keso-krämen i ett fint glas, riv över lite apelsinskal och ev lite sockerfri mörk choklad och servera på en gång
Blanda apelsinsaft med cointreau och fördela blandningen jämnt över kexen. Skala apelsinen med en vass kniv så att du får bort det vita, skiva och skär apelsinen i mindre bitar
Tiramisu är en italiensk efterrätt och Tira mi sù betyder ungefär pigga-upp-mig på italienska. Om man inte har (vegansk) amoretto så funkar det toppen att ta lite färskpressad apelsin och apelsinskal för att smaksätta om man vill
) Björnbär och vit choklad Lingon och mjölkchoklad Hallon och lakritspulver Blåbär och citron Kanel, kardemumma, pepparkakskrydda Citron, lime, apelsin (rivet skal av ekologisk citrus eller marmelad) Tiramisu/Mocka
Tillsätt finrivet apelsinskal efter smak. Äkta tiramisu har jag faktiskt aldrig ätit så om det finns så mycket likheter (förutom vissa ingredienser) vet jag inte men riktigt god blev den i alla fall
Blanda ned mascarponen i ägg-sockersmeten, tillsätt rivet skal av citron och apelsin. rivet skal av 1/2 apelsin. rivet skal av 1/2 citron rivet skal av 1/2 apelsin 100-120 g pepparkakor
Hämtad från Anna Bergenströms bok ‘sött, sweet, dolce’ kommer detta recept på Torta di Verona, som påminner om tiramisu, men är gjord på sockerkaka som toppas med blåbär istället