olja till stekning. Stek falafeln i olja gyllenbrun runtom. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 3 dl kokta kikärter, spar några till garnering. 1 msk olivolja till servering. 450 g falafel. 200 g ajvar eller tomatsås
Falafel smakar bäst med dip – vi rekommenderar vår yoghurt-lime-dip med tahini eller vår sockerfri hemlagad tomatsås för en fantastisk falafel-upplevelse
Tomatsås med lite hetta, hemmagjord eller köpta. Jag börjar sakta men säkert ta mig tillbakatill "Sverige-rutinerna" med matlagning, bloggjobb, träning och "flertimmars-fika" med mina kompisar, vilket jag trivs med än så länge (hehe trots att vädret är lite tråkigt
Jag gjorde tre olika fyllningar där den ena hade grillad zucchini och hemmagjord tomatsalsa som "main ingrediens", där den andra hade avokado och peperoni, och tredje falafel och basilika-tomatsås
Lägg i falafelbollarna i tomatsåsen och låt det sjuda tills dom är klara. Tilltomatsåsen. Nu när jag har börjat på högskolan och inte har tillgångtill kylskåp så får man tänka lite extra på matlådorna
Fenomenala i matiga grytor, fräscha sallader, chili- och tomatsåser och marinerade till biffen. De är även utmärkta i sallader, i tomatsås, soppor, grytor och pajer
Servera gärna blomkålsbollarna med Kryddig tomatsås. Tillsätt blomkålsriv, ingefära och ägg. Använd exempelvis till vårrullar, friterad fisk eller hemgjorda pommes frites
Därför är det perfekt att slänga ner råa rödbetor i matberedaren och mixa ihop något, t ex bönbollar med rödbetor i, eller som den här raw tomatsåsen där rödbetorna ger en spännande smak och färg åt tomatsåsen