Pensla tonfisken med olivolja runt om. Forma morotssmeten till lagom stora biffar och stek dem i stekpannan så att de får en fin stekyta på bägge sidor
Jag tycker om att äta kokt, kall quinoa i sallad tillsammans med en god vinägrett, men i mitt senaste påhitt har jag använt dem istället för ströbröd i tonfiskbiffar
Föll oss ganska bra i smaken, ganska lätt och friskt så till musslorna och räkcocktailen gjorde det sej väldigt bra, men till tonfisken blev det för tamt
Vi serverade vår smarriga nudelsallad till tonfiskbiffar som är så smaskiga och passar bra till. Biffarna gör du på burkad tonfisk och man variera dom i smak hur mycket som helst
Några andra varianter av tonfiskbiffar jag gjort tidigare om ni missat de. Tonfiskbiffar med currysmak (1-2 personer). 150 g tonfisk på burk (avrunnen vikt). När den är varm klicka ut biffar av smeten i pannan och tryck ut till biffar, ca 6 st. Fetaost/citron, Tandoori, Heta tonfisk/kikärt/potatis med tomatsås 150 g tonfisk på burk (avrunnen vikt)