Först ut blev stekt tonfisk med en återkommande favorit, gräslökssås. Här är såsfavoriten i repris och receptet kommer ju från bloggen Matplatsen och den hittar ni här
Kanske någon av er minns den helt makalösa pastasåsen på en hel camembertost vi gjorde i våras. Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Tonfisk i en krämig sås som går snabbt att tillgaga och som passar lika bra till pasta eller ris. Eftersom det är tisdag så tänkte jag bjuda er på lite fisk idag, tonfisk närmare bestämt
Jag hade några skivor färsk tonfisk som jag tänkte grilla men det kändes lite onödigt att tända grillen för att grilla i tre-fyra minuter så jag halstrade fisken i en het panna istället, det gick väldigt bra och den blev riktigt god
Häll av oljan från tonfisken och blanda ner tonfisken i tomatsåsen. Som regel har en god tomatsås bara gott av småputtra i upp emot en timme, men om man väljer ett märke med riktigt bra kvalitè så smakar det ljuvligt efter bara få minuter
Voila så har man den karaktäristiska sötsura dillköttssåsen men med tonfisk. Då tycker jag att du ska du prova denna vardagsvariant med tonfisk istället