Färsk tonfisktillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Tonfisk på burk – hiss eller diss. Tonfisk på burk är kattmat för mig. Men jag har lärt mig att bara man gör något av tonfisken kan man få till en riktigt god måltid
Biffarna kan även göras på annan tillagad fisk – som till exempel rester av ugnslax. Jag tycker om att äta kokt, kall quinoa i sallad tillsammans med en god vinägrett, men i mitt senaste påhitt har jag använt dem istället för ströbröd i tonfiskbiffar
Bakade tomater smakar magiskt - och rödlök som är tillagad, tycker jag personligen, är godare än rå. I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en sallad med kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
Det går naturligtvis bra att utesluta tonfisken och servera gratängen med tex stekt kyckling. 2 portioner1 burk tonfisk i vatten4 färska champinjoner2 morötter2 rödbetorEn bit purjolök3 jordärtskockor1/3 squash3 dl milda mat 4%1/2-1 tsk sambal oelek50 gram riven prästost 17%1 vitlöksklyfta pressadSalt & vitlökspepparSätt ugnen på 200 graderLägg tonfisken i en ugnsformLägg på strimlad purjolök, skivade champinjoner, rödbetor, morötter och jordärtskockor. Tillaga i ca 45 minuter tills grönsakerna är mjuka. 1 burk tonfisk i vatten
Hur länge beror på hur stor bit man har, men tänk på att den fortsätter att tillagas även efter. Nu sover de i alla fall äntligen och jag tänkte återkomma med den här tonfisken som ni är flera som har efterfrågat
Bönorna tillagas enligt förpackningen, om ni köper frysta. Men efter en liten shoppingtur blev det istället hamburgare till barnen och färsk tonfisk till mig
1 burk tonfisk i vatten. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. 1 burk tonfisk i vatten. 400 gram kokta kikärtor (skölj av dem om du köper färdigkokta)