När skivorna är torra brukar jag stänga av ugnen och låta dom ligga kvar för att torka ännu mer. Dessa äppelchipsfick jag som present av väninna V och de jättegoda och går åt med raketfart
Det har inteblivit någon äpplepaj ännu, men väl flera satser av dessa tunna, knapriga, goda äppelchips som har en strykande åtgång hemma hos oss just nu
Skölj och torka bönorna. Efter många funderingar kom jag fram till någon form av muffins och gärna med råvaror som tål att liggai en ryggsäck i några timmar, du hittar resultatet nedan Till det får Philip gurk- och morotsstavar, fruktsmoothie, vatten och stavar av kiwi och äpple
Där fanns det både munsbitar av lufttorkadskinka, rensalami med majrova, spickekorv och som här nedan på bildigenomskinlig vägg med inlagd gösröra och gravrökt vildlax på bröd
Idag började jag morgonen med att torkaapelsinskivori ugnen. Från gömman tog jag bara ett äpple från ett gammalt arrangemang och petade loss ett par små röda äpplen från en ljusmanschett
Plockade äpple på trädet, delade, kärnade ur och skar tunna skivor. Så det är vad jag håller på med just nu, fast använder även varmluftsugn eftersom jag inte är ute i så god tid och jag inte tyckte det kändes som en bra idé att torka lök i torken ifall den tar upp smak
skivaäpplenariktigt tunt och doppa dem i sockerlaget,. för varmluftsugn gäller kortare tid. koka upp vatten och socker och rör om tills sockret har löst sig
Russin, tranbär, blåbär, mullbär, gojibär, incabär, torkade svarta vinbär, äpplen, päron, dadlar. Vilkatorkade bär och frukter du väljer att blanda i sedan crunchen rostats är helt upp tilldig
Tvätta av sötpotatisarna och torka dem torra. Då menar jag inteäpplen, päron och plommon som finns recept på snart nog i varje matblogg eller mattidning värd namnet
Genom att torka marängerna helt möglar de inte och hållbarheten förlängs avsevärt. Vi plockar äpplen, tar långpromenader, busar med pappas vovve, gör marängsviss med rosmarinstekta äplen, minimaränger och saltad smörkolakräm, tar små "roadtrips" tillfavoritställenkringmin hemort, äter cheesecake i höstsolen, fyndar iantikbodar och njuter av ledigheten som helgen innebär
Släng inte de använda urskrapade vaniljstängerna utan torka dem och mixa sedan med strösocker i en hushållsmixer så får du ditt eget hemgjorda vaniljsocker