½ msk torkad timjan. Lammbog med benet kvar har långlagats i ugnen med örter och vin för en härligt mustig smak, till bogen serveras ugnsbakade tomater och rostade sötpotatishalvor
Och då har vi glömt den torkade svampen, så i med den. Tillsätt lammbogen (bacon el. 400 gr lammhals, eller andra grytbitar av lamm (inkl ben, så kanske 200 gram kött) 200 gr torkad saltad lammbog, eller ersätt med sidfläsk eller bacon 2 potatisar 2 stjälkar selleri 3 vitlöksklyftor 1 gul lök oxfond eller köttbuljong 5 dl vatten (totalt 5 dl vätska tillsammans med ev fond, eller ja, späd på tills konsistensen blir lagom) 2 msk mjöl 3 glas rött vin (2 till grytan och ett att dricka medan man rör i polentan) 1 dl torkad svamp (jag tog trattkantareller) rosmarin svartpeppar smör salt (själv använda jag inget i och med att lammbogen var rejält salt). 200 gr torkad. 1 dl torkad svamp
1,5-2 kg blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek. 1,5 msk torkad rosmarin. 1,5-2 kg blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek 1,5 kg potatis 2-3 rödlök 2 klyftor vitlök 400 g små frysta ärtor 2 dl vitt vin färsk rosmarin, repad olivolja salt svartpeppar. marinadca 0,5 l vitt vin 6 klyftor vitlök, skivade 3-4 lagerblad, smulade 1,5 msk torkad rosmarin 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar
3 dl torkade små vita bönor, blötlägges dagen innan så de ligger över natten. 500 g benfri lammbog i grytbitar. 3 dl torkade små vita bönor, blötlägges dagen innan så de ligger över natten. 500 g benfri lammbog i grytbitar
1-1,5 kg lammbog och gärna ett lammlägg. 1 msk korianderfrön eller torkad, mald. 1 msk spiskumminfrön eller torkad mald. 1-1,5 kg lammbog och gärna ett lammlägg. 1 msk korianderfrön eller torkad, mald. 1 msk spiskumminfrön eller torkad mald
Lammbog passar utmärkt som långkok i en gryta fylld med anis- och myntadoftande rotsaker. Lammgryta med ugnsrostade jordärtskockor (4 pers) 500 - 600 g lammbog, skivad, med ben 2 morötter ½ rotselleri 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 ½ dl vatten 1 ½ dl rött vin 1 msk rapsolja 1 stjärnanis 2 nypor torkad mynta salt, svartpeppar 500 g jordärtskockor kummin salt 2 msk olivolja Skala och skär rotsakerna i tärningar. 500 - 600 g lammbog. 2 nypor torkad mynta
Vänd sedan ned avokadobitar och servera med sköljd och väl torkad sallad. Vi skålade för underverket och åt lustiga små ostkuber från Ritorno, avnjöt en enkel räksallad och köttade i oss en av Östgötavännerna bortskänkt lammbog vilken jag bräserat i rödvin och serverade med ugnstekta godsaker, sky och yoghurtsås
Vi bjöd på lammgryta med torkad frukt och rostad bulgur, ett recept från Allt om Mat. Putsa 1 1/2 kilo lammstek eller lammbog och skär i mindre bitar, 2x2 cm. Lägg i 12 torkade aprikoser, 8 kanelstänger, 1 tsk chiliflakes, 4 stjärnanis, 4 tsk salt, 2 msk koncentrerad kalvfond, 2 burkar körsbärstomater och 6 dl vatten. 1 1/2 kilo lammstek eller lammbog. 12 torkade aprikoser
1 kg lammbog 2 stora lökar 3 vitlöksklyftor rapsolja att steka i 1 burk krossade tomater Några torkade shitakesvampar 1 lagerblad 1 tsk fänkålsfrön (våra barn gillar verkligen inte smaken av anis/lakrits, så det får inte vara mer än att det anas) 1 kanelstång 2 tsk timjan 3 dl rött vin 3 dl vatten 1 kapsel fond du chef, kött. 15 st torkade aprikoser, halverade 1 burk kikärtor När det är en halvtimme kvar. 1 kg lammbog. 15 st torkade aprikoser