Torkad lammbog recept

Ragu på lammhals med polenta

Ragu på lammhals med polenta

Och då har vi glömt den torkade svampen, så i med den. Tillsätt lammbogen (bacon el. 400 gr lammhals, eller andra grytbitar av lamm (inkl ben, så kanske 200 gram kött) 200 gr torkad saltad lammbog, eller ersätt med sidfläsk eller bacon 2 potatisar 2 stjälkar selleri 3 vitlöksklyftor 1 gul lök oxfond eller köttbuljong 5 dl vatten (totalt 5 dl vätska tillsammans med ev fond, eller ja, späd på tills konsistensen blir lagom) 2 msk mjöl 3 glas rött vin (2 till grytan och ett att dricka medan man rör i polentan) 1 dl torkad svamp (jag tog trattkantareller) rosmarin svartpeppar smör salt (själv använda jag inget i och med att lammbogen var rejält salt). 200 gr torkad. 1 dl torkad svamp
Pulled lamb i pitabröd

Pulled lamb i pitabröd

1 kg benfri lammbog. 2 tsk torkad oregano. 1 kg benfri lammbog. 2 tsk torkad oregano. Kom nyligen hem från min brors bröllop i Grekland
Dillkött med Dillpilaff

Dillkött med Dillpilaff

Strö över salt och torkad dill, lite i taget och fördela i hela rismängden. 600-700 g lammbog. ½-1 dl torkad dill
Italienskt påsklamm

Italienskt påsklamm

1,5-2 kg blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek. 1,5 msk torkad rosmarin. 1,5-2 kg blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek 1,5 kg potatis 2-3 rödlök 2 klyftor vitlök 400 g små frysta ärtor 2 dl vitt vin färsk rosmarin, repad olivolja salt svartpeppar. marinadca 0,5 l vitt vin 6 klyftor vitlök, skivade 3-4 lagerblad, smulade 1,5 msk torkad rosmarin 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar
Lammgryta från Sicilien

Lammgryta från Sicilien

1 ½ kg skivad lammbog med ben. Bryn köttet i olivolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan
Lamm till 1000!

Lamm till 1000!

3 dl torkade små vita bönor, blötlägges dagen innan så de ligger över natten. 500 g benfri lammbog i grytbitar. 3 dl torkade små vita bönor, blötlägges dagen innan så de ligger över natten. 500 g benfri lammbog i grytbitar
Nillas kryddiga lammgryta med sötpotatis

Nillas kryddiga lammgryta med sötpotatis

1-1,5 kg lammbog och gärna ett lammlägg. 1 msk korianderfrön eller torkad, mald. 1 msk spiskumminfrön eller torkad mald. 1-1,5 kg lammbog och gärna ett lammlägg. 1 msk korianderfrön eller torkad, mald. 1 msk spiskumminfrön eller torkad mald
Varning för långkok

Varning för långkok

Lammbog passar utmärkt som långkok i en gryta fylld med anis- och myntadoftande rotsaker. Lammgryta med ugnsrostade jordärtskockor (4 pers) 500 - 600 g lammbog, skivad, med ben 2 morötter ½ rotselleri 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 ½ dl vatten 1 ½ dl rött vin 1 msk rapsolja 1 stjärnanis 2 nypor torkad mynta salt, svartpeppar 500 g jordärtskockor kummin salt 2 msk olivolja Skala och skär rotsakerna i tärningar. 500 - 600 g lammbog. 2 nypor torkad mynta
Honungsmarinerad lammbog

Honungsmarinerad lammbog

Vik upp lammbogen och gnid in med honung, vitlök och kryddor. 1 lammbog, ca 1½ kg. 2 msk lammkrydda eller torkad mynta. 1 tsk torkad salvia
Upp ur dvalan med het räksallad och lammbog

Upp ur dvalan med het räksallad och lammbog

Vänd sedan ned avokadobitar och servera med sköljd och väl torkad sallad. Vi skålade för underverket och åt lustiga små ostkuber från Ritorno, avnjöt en enkel räksallad och köttade i oss en av Östgötavännerna bortskänkt lammbog vilken jag bräserat i rödvin och serverade med ugnstekta godsaker, sky och yoghurtsås
Lammgryta med torkad frukt och rostad bulgur

Lammgryta med torkad frukt och rostad bulgur

Vi bjöd på lammgryta med torkad frukt och rostad bulgur, ett recept från Allt om Mat. Putsa 1 1/2 kilo lammstek eller lammbog och skär i mindre bitar, 2x2 cm. Lägg i 12 torkade aprikoser, 8 kanelstänger, 1 tsk chiliflakes, 4 stjärnanis, 4 tsk salt, 2 msk koncentrerad kalvfond, 2 burkar körsbärstomater och 6 dl vatten. 1 1/2 kilo lammstek eller lammbog. 12 torkade aprikoser
Någon slags nordafrikansk lammgryta

Någon slags nordafrikansk lammgryta

1 kg lammbog 2 stora lökar 3 vitlöksklyftor rapsolja att steka i 1 burk krossade tomater Några torkade shitakesvampar 1 lagerblad 1 tsk fänkålsfrön (våra barn gillar verkligen inte smaken av anis/lakrits, så det får inte vara mer än att det anas) 1 kanelstång 2 tsk timjan 3 dl rött vin 3 dl vatten 1 kapsel fond du chef, kött. 15 st torkade aprikoser, halverade 1 burk kikärtor När det är en halvtimme kvar. 1 kg lammbog. 15 st torkade aprikoser
Kungligt gott

Kungligt gott

Saltad och torkadlammbog med en tomatchutney gurk och äggvitepoché samt en potatisgratäng med Västerbottenost