Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte. Till kvällsmat idag blev det något väldigt gott, torskrygg, broccoli och smörsås
2 port ca 300-350 gr torskrygg 1 dl riven pepparrot 1 dl creme fraiche 1 msk pressad citron 6 champinjoner 1 schalottenlök 1 dl hackad körvel, färsk smör till stekning 2 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 1 dl vatten 2 dl grädde Börja med pepparrotscremen. Vänd fisken och häll i vin, fond och vatten och låt sjuda tills fisken är nästan klar, ca 5 minuter beroende på tjockleken av fisken. 300-350 gr torskrygg. 2 dl vitt vin
½ dl vitt vin. Torskryggen bakas under en sås smaksatt med parmesanost. Blanda grädde, vitt vin och fiskfond i en kastrull och koka samman till en simmig sås
Sila av lökarna och spara vinet till såsen. rött vin. Koka lökarna 10–15 minuter i rödvinet och 2 dl vatten. Häll vinet i en kastrull, tillsätt kalvfond och koka tills det återstår drygt 3 dl
Torskrygg med kantareller, bacon och smörsås, 4 portioner. 4 bitar torskrygg à 150 g. 2 dl vitt vin. Lägg dem i en kastrull, häll i vinet och låt allt koka ihop på svag värme i ca 10 minuter. Torskrygg med kantareller, bacon och smörsås, 4 portioner. 4 bitar torskrygg 150 g
Till torsken är det ju himla gott med en vitvinssås, så här gör jag min. Ingredienser vitvinssås. Häll över fonden, vinet och ett lagerblad och låt reducera ner till en tredjedel