Torskrygg vin recept

Torskrygg & smörsås

Torskrygg & smörsås

Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte. Till kvällsmat idag blev det något väldigt gott, torskrygg, broccoli och smörsås
Torskrygg med pepparrotscréme, körvelfrästa champinjoner och vitvinssås

Torskrygg med pepparrotscréme, körvelfrästa champinjoner och vitvinssås

2 port ca 300-350 gr torskrygg 1 dl riven pepparrot 1 dl creme fraiche 1 msk pressad citron 6 champinjoner 1 schalottenlök 1 dl hackad körvel, färsk smör till stekning 2 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 1 dl vatten 2 dl grädde Börja med pepparrotscremen. Vänd fisken och häll i vin, fond och vatten och låt sjuda tills fisken är nästan klar, ca 5 minuter beroende på tjockleken av fisken. 300-350 gr torskrygg. 2 dl vitt vin
Ugnsbakad torskrygg med vitvinssås.

Ugnsbakad torskrygg med vitvinssås.

En torskrygg kommer det här, serverad med knaperstekt sidfläsk och en sås som nästan kräver att ätas med sked så god den är
Ugnsbakad torskrygg med räkor

Ugnsbakad torskrygg med räkor

½ dl vitt vin. Torskryggen bakas under en sås smaksatt med parmesanost. Blanda grädde, vitt vin och fiskfond i en kastrull och koka samman till en simmig sås
Torskrygg med rödvinssås och skinkchips

Torskrygg med rödvinssås och skinkchips

Sila av lökarna och spara vinet till såsen. rött vin. Koka lökarna 10–15 minuter i rödvinet och 2 dl vatten. Häll vinet i en kastrull, tillsätt kalvfond och koka tills det återstår drygt 3 dl
Torskrygg med kantareller, bacon och smörsås

Torskrygg med kantareller, bacon och smörsås

Torskrygg med kantareller, bacon och smörsås, 4 portioner. 4 bitar torskrygg à 150 g. 2 dl vitt vin. Lägg dem i en kastrull, häll i vinet och låt allt koka ihop på svag värme i ca 10 minuter. Torskrygg med kantareller, bacon och smörsås, 4 portioner. 4 bitar torskrygg 150 g
Pocherad torskrygg med vitvinssås

Pocherad torskrygg med vitvinssås

Till torsken är det ju himla gott med en vitvinssås, så här gör jag min. Ingredienser vitvinssås. Häll över fonden, vinet och ett lagerblad och låt reducera ner till en tredjedel
Torskrygg:

Torskrygg:

Vitvinssås. Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja. Sautera löken i lite olja och slå på vinet när löken mjuknat