Pressa i vitlök och låt den fräsa med. Tillsätt grädde, tomatpuré, citronsaftoch eventuellt ädelost. Här och där postarfolk bilder på årets skörd i svampskogen
Späd medbuljongen, lite i taget, under omrörning. Tillsätt grädde ochroquefort- eller ädelost. Den här soppan åt vi som förrätt i torsdagsochsom lunch i fredags och den var väl så god vid båda tillfällena
Smaksätt medtomatpuréochädelostoch låt soppankoka ca. Grovkrossa den torkade svampen med handen. Delar självklart med mig till er alla för det är ju snart hög tid att ge sig ut efter trattisar
späd med grädde ochkoka upp och låt sjuda på svag värmesmaksätt medädelostoch sherry låt puttra ytterligare en stund Jag brukar smaka av hela tiden så att det blir rätt balans på smakernajag tog en tsk medcitronjuicemot slutet
Smaksätt medtomatpuréochädelost. Låt rinna av, och spara spadet. Värm vatten ochbuljongtärningar. Lägg över i en kastrull, pudra över mjölet och rör om väl
Stek ihop trattkantareller, smör och mjöl, tillsätt de övriga ingredienserna och låt puttra i ca 30-40 minuter 2 l trattkantareller. 1 1/2 l grönsaksbuljong. 2 msk tomatpuré. 70 g ädelost
TÄNK va kul, som en bokcirkel, fast med mat och hälsa i fokus. En läsare vid namn Eva har skickat in ett underbart höstrecept på trattkantarellsoppa, och nu så här i höstetider tycker jag att det lät heeeelt ljuvligt