Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost. Supergott och det gick riktigt snabbt, bara 20 minuter på 225 grader i ugnen
Lägg filén i en smörad ugnsform och stek i ugnen tills. Ugn 150 grader. Ugn 150 grader. I dag är det många som sätter sig på kvasten och åker till Blåkulla
Sätt en köttermometer i köttet och tillaga det i ugnen tills innertemperaturen är 70º. Blanda olja, honung, kanel, citronsaft, salt och peppar i en plastpåse
Sätt ugnen på 225 grader. Stek mitt i ugnen i 15–20 minuter tills termometern kommit upp i 68 grader. Skär ett djupt snitt längsmed filéerna så att en ficka bildas
1 kg kalkonfilé3 dl creamfraich1 msk diljonsenapsalt, pepparRingla över olivolja med citron, Kan ersättas med pressa lite citron över + olivoljaRingla över olivolja med pepperoni, Kan ersättas med chiliflakes + olivoljaRingla över gluten fri sojaI slutet(när det är ca 15 min kvar, samtidigt som du sätter in broccolin i ugnen) häll,över ca 1-2 dl grädde för ev mer sås. In i ugnen i ca 45-1 timma i 175 graderServera Ostgratinerad broccoli till. Broccolin kokas först mjuk ,lägg sedan broccolin på ett värmtåligt fat med ost över,gratinera ca 15 min ugn
Börja med kalkonfilén som tar en bra stund i ugnen eftersom jag bakar den på låg värme. Bryn fint runtom i smör/olja, och lägg över i en liten ugnsfast form
Sätt ugnen på 200˚C. Lägg den i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C. Rosta dem mitt i ugnen ca 10 minuter