Vårrullar vietnamesiska rispapper recept

Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Där i doppar du rispapperna ett efter ett i några sekunder och lyft upp försiktigt med en sked. Det är alltså inte friterade kinesiska vårrullar som annars är det vanliga, utan de äts färska
Vietnamesiska vårrullar med 3 dippsåser

Vietnamesiska vårrullar med 3 dippsåser

Fyll en stor stekpanna med ljummet vatten så går det lätt att doppa hela rispapper i den. Vietnamesiskavårrullar fyllda med räkor, mynta, koriander, glasnudlar matchas såklart med dippsåser av rang
Vietnamesiska Vårrullar

Vietnamesiska Vårrullar

Köp vanligt rispapper från ex. 5½msk sötning8cl hett vatten6cl fisksås2tsk risvinäger2msk färskpressad lime2 pressade vitlöksklyftor1 färsk chili finstrimladBlanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna
Vietnamesiska vårrullar med nouc cham-dippsås.

Vietnamesiska vårrullar med nouc cham-dippsås.

Färska vårrullar med räkor, koriander och dipp sås. 12 rispapper (ca 7,5 cm x 15 cm). 12 rispapper. Du kan fylla dem med vad du vill tex så passar det med avokado till räkorna
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

rispapper (tänk på att det INTE ska vara rispapper som man använder till fritering). Ta ett rispapper och lägg i ljummet vatten några sekunder tills det är mjuk och lite sladdrigt
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Blötlägg ett rispapper i taget i en skål med varmt vatten (några sekunder). Vietnamesiskavårrullar passar bra till förrätt, på buffén eller som en liten kvällsrätt
Vietnamesiska vårrullar


Vietnamesiska vårrullar


­Upprepa med resterande ­rispapper. 8-10 runda rispapper, finns i asiatiska hyllan
. 1Doppa ett rispapper i taget i hett vatten i 10 sekunder
Vietnamesiska vårrullar med räkor

Vietnamesiska vårrullar med räkor

12 ark rispapper. Receptet gäller för 12 st 50 g glasnudlar 12 ark rispapper 1 morot ½ purjolök ½ gurka 100 g skalade räkor 2 msk hackad färsk koriander Såser
Vietnamesiska vårrullar - Jessica Frejs recept

Vietnamesiska vårrullar - Jessica Frejs recept

Vårrullar36rispapper 4 morötter, strimlade eller rivna 2 stjälk salladslök 1 gurka, strimlad 2 avokador, i bitar 60 g spenat 180 g böngroddar 400 g kyckling, tillagad och kall (eller räkor och rå lax) 100 g cashewnötter 1 kruka koriander 1 kruka thaibasilika 1 limefrukt, i klyftor
Vietnamesiska Vårrullar

Vietnamesiska Vårrullar

VietnamesiskaVårrullar görs med rispapper. Jag har testat både runda och fyrkantiga rispapper och Jag föredrar dom fyrkantiga
Vietnamesiska vårrullar med vildsvin

Vietnamesiska vårrullar med vildsvin

Lägg ett rispapper på en ren skärbräda eller annat slätt underlag. 4 port- 300 g färdigstekt vildsvinskött i strimlor- 4 ark rispapper- 1 morot i tunna, tunna strimlor- 4 blad isbergssallad- 1 mango i tunna strimlor- 0,5 gurka i tunna strimlor- färsk mynta- färsk koriander- 0,5 röd chili- böngroddar- 1 dl jordnötter hackade
Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vårrullar8rispapper 150 g glasnudlar, kokta och avrunna 250 g böngroddar 2 morötter, skuren i tunna stavar 1 gurka, skuren i tunna stavar 2 salladslökar, skuren i fina strimlor 0,5 isbergssallad, skuren i fina strimlor 1 kruka färsk koriander
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Det var fantastiskt och på kvällens meny fick det därför bli vietnamesiskavårrullar. 12 st rispapper. 12 st rispapper
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 100 gram risnudlar , tunna 0,5 st gurka 1 st morot 2 dl isbergssallad , riven 2 dl böngroddar , färska 12 st räkor , stora, kokta 12 st rispapper 12 kvist(ar) mynta , färsk 12 kvist(ar) koriander , färsk Nuoc cham, dippsås 1 st röd chilifrukt 1 st vitlöksklyfta(or) 5 msk strösocker 0,5 dl vatten , kokande 0,5 dl fisksås 1 dl limesaft , (ca 3 lime) färsk Köp receptet
Vietnamesiska vårrullar | Recept från Köket.se

Vietnamesiska vårrullar | Recept från Köket.se

Lägg ett rispapper på en ren bricka och lägg på örter och räkor i mitten. 4 ark rispapper. 4 ark rispapper 300 g råa tigerräkor (skalade) 2 msk olivolja salt svartpeppar 1 kruka färsk mynta 1 kruka färsk koriander 1 kruka färsk krispsallad 1 st mild röd chili 1 st mango 0,5 gurka 1 dl hackade jordnötter till garnering sweet chilisås till servering japansk soja till servering
Vietnamesiska  vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Doppa ett rispapper i taget i en gryta med hett vatten. Upprepa med resterande rispapper. 8 st rispapper
Vietnamesiska vårrullar med kimchi - Vegourmet

Vietnamesiska vårrullar med kimchi - Vegourmet

16 ark rispapper, (säljs i välsorterade livsmedelsbutiker samt i asiatiska matbutiker). Ingredienser krämig mandeldipp ½ dl mandelsmör ½ dl soja 2 msk agavesirap 2 msk lime 1  vitlöksklyfta, pressad ½   färsk röd chili, finhackad krispig tofu 1  block fast tofu 2 msk majsstärkelse 4 msk sesamolja 2 msk krämig mandeldipp 1 msk sojasås, utan vete om du lagar glutenfritt 1 msk råsocker sesamdoftande risnudlar 1  näve tunna risnudlar 1 msk sesamfrön 1 msk sesamolja 1 msk risvinäger syrlig kimchidipp 2 msk limejuice 2 msk kimchispad 1 msk risvinäger 1 msk sojasås, utan vete om du lagar glutenfritt 1 msk råsocker 1  vitlöksklyfta, pressad ½   färsk röd chili, finhackad annat till vårrullarna 1 dl kimchi 1 knippe färsk basilika, gärna thaibasilika 1 knippe färsk mynta 1 knippe färsk koriander 1  morot ⅓  gurka 2  salladslökar 16 ark rispapper, (säljs i välsorterade livsmedelsbutiker samt i asiatiska matbutiker)