Valnötskaka mjuk recept

Valnötskaka med glasyr

Valnötskaka med glasyr

Idag bjuder jag på en saftig Valnötskaka med glasyr som passar fint till adventsfikat eller dagarna kring jul
Engelska valnötskakor

Engelska valnötskakor

Rör smöret mjukt med sockret. Tillsätt de torra ingredienserna och tillsätt ev en skvätt mjölk så det blir en fast smet
Saftig päron- och valnötskaka

Saftig päron- och valnötskaka

Sockerkakor och mjuka kakor. Eftersom kakan är gjort på yoghurt blir så där saftig, luftig och mjuk på samma gång och håller sig färsk väldigt väldigt länge
fredagsfika: choklad & valnötskaka – favorit i repris

fredagsfika: choklad & valnötskaka – favorit i repris

En helt underbar mjuk kaka med mörk choklad och valnötter. Choklad och valnötskaka. Veckans fredagsfika är en favorit i repris som faktiskt hamnar på min topp 3- lista över mjuka kakor/bakverk
Nordic Ware kaka

Nordic Ware kaka

Kaffe och Valnötskaka 5 msk instant kaffe 1 ¼ dl varm mjölk 300 gram smör (rumstemperatur) 3 ¾ dl (330 gram) strösocker 4 ägg 7 dl (380 gram) vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 ½ dl hackade valnötter Sätt ugnen på 160 grader Celsius om ni använder en svart form – annars 170 grader. Blanda 5 dl siktad florsocker med 1 msk mjukt smör. 1 msk mjukt smör
Valnötskaka

Valnötskaka

100 g mjukt smör. Ugn 175º. Blanda hackade nötkärnor med kanel och strösocker i en skål. Ställ åt sidan medan smeten görs
Majs, ricotta och cheddar lasagne

Majs, ricotta och cheddar lasagne

), en päron och valnötskaka (bakat förut så den vet jag är jättegod) samt choklad och hallonmuffins. Lägg på ett låg och stek på svag värme i tio minuter tills löken är mjuk men inte brun

Mjuk valnötskaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form som rymmer 1 ½ liter. Smält smöret och låt svalna. Mal häften av valnötskärnorna och hacka resten fint

Frestande valnötskakor

200 g mjukt smör. Nöttryffel. Koka upp grädden. Hacka choklad och nougat och låt det smälta i den varma grädden

Valnötskaka

100 g mjukt smör eller margarin. 25 g mjukt smör. 1.  Rör smör och socker smidigt. Vispa i äggen. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat, och rör ner i smeten tillsammans med gräddfil

Äpple- och valnötskaka

Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en brödform som är 25 cm lång med olja. Skölj och skala äpplet. Riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet

Dadel- och valnötskaka

Olja en brödform på 1 liter. Vispa smör och socker tills det är just och pösigt. Vispa i äggen ett i sänder och tillsätt lite vetemjöl mellan varje ägg om smeten skär sig

Mocka- och valnötskakor

Blanda mjukt smör, socker, farin och upplöst kaffe i en stor skål. Smält 1/4 av chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn