Nu när det är bärsäsong bakas många pajer och vaniljsås är nästan ett måste att ha till. Det är busenkelt och sedan är det ju så grymt gott med riktig, hemmagjord vaniljsås
Vaniljsås kan vara nåt av det bästa jag vet. En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Supergod, krämig och len vaniljsås som passar till alla sorters paj. Mjölkfri vaniljsås (raw, vegan). För att din vaniljsås ska bli helt slät behöver cashewnötterna ligga i blöt enligt receptet och din blender/mixer bör vara tillräckligt stark
Att göra egen vaniljsås påminner ju mycket om att göra egen glass eftersom man värmer gräddmjölk, vispar ägg och socker och sedan blandar det hela, kokar upp och låter det svalna
Se till att såsen inte kokar, då kan den skära sig och det kan även göra att det bränner fast. Inbillar mig att det bidrog till att vaniljsåsen blev väldigt len och krämig
Vaniljsås kan vara lite knepigt att göra, men med tålamod och övning blir det en hitt. Passar till pajer, rabarberkompott eller som lager i en klassisk tårta
Att göra sin egen vaniljsås är faktiskt inte alls särskilt krångligt och det lilla extra besväret jämfört med att blanda fabrikspulver med mjölk är väl värt det när man smakar