Att göra egen vaniljsås påminner ju mycket om att göra egen glass eftersom man värmer gräddmjölk, vispar ägg och socker och sedan blandar det hela, kokar upp och låter det svalna
Jag hade också i 250 g färska blåbär och jag serverade den med vaniljsås och glass. I helgen hade vi lite kalas här hemma vilket då blev det perfekta tillfället att testa ett nytt recept som jag hittat på en Crumb Cake
Istället för kolasås och glass gjorde jag en öppen version av skånsk äpplekaka med vaniljsås (ok, på vissa bilder kan man ju tro att det är vaniljsås med äpplen som serveras men det är gott med vaniljsås
Sätt ugnen på 200°. Smörj en pajform med smör. Lägg hallonen i formen och strö över 3 msk socker. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Servera kakan som den är eller med vaniljsås eller glass. Idag ville jag ha ett snabbt fika. Har tvätt- och fixardag efter semestern så jag ville inte ägna för mycket tid åt fikat