Häll i mjölk och smör. Vispa ägg och socker poröst. ¾ dl mjölk. Lägg bakplåtspapper i botten av en form med avtagbara kanter, 20 cm i diameter. 4 ägg. 2 dl socker. 2 tsk vaniljsocker. 3 ½ dl mjöl
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och fri från en massa annat också
Jag har nästan alltid gjort dem mjölkfria genom att använda mjölkfritt margarin och havregrädde. Eftersom det skulle vara sån liten mängd vetemjöl var jag sugen att prova med en glutenfri mjölmix
Rör ner socker, vaniljsocker, mjöl, kakao och saltet i kastrullen. En härlig kladdkaka toppad med mjölkfri grädde och härliga blåbär - mjölkfri, äggfri och glutenfri
Känns den lös – ta i lite mer mjöl. 15o g mjölkfritt margarin. 2 dl socker. knappt 3 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix. Av en mängden kan ca 1/2-1 dl vara jyttemjöl. 1 tsk vaniljsocker. 15o g mjölkfritt margarin. 2 dl socker. 3 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix. Av en mängden kan ca 1/2-1 dl vara jyttemjöl. 1 tsk vaniljsocker
Sockerpasta/marsipan, ev pastafärg. Tag lite minde glutenfritt mjöl om du bakar glutenfritt. Eller så tar du en rund lite större skål, klär in den med plastfolie och lägger en skiva tårtbotten i botten på skålen och brer på med fyllning och varvar sedan fyllning och tårtbotten ända upp till skålens kant