Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Så det kommer att dröja ett tag till innan det blir som vanligt på bloggen. Jag körde kavringen i blendern så det blev smulor av den och sen blandade den med smöret som jag smälte
Jag använde mig av glutenfria digestivkex men är äter du gluten så kan du givetvis ta vanliga. Den här cheesecaken hade vi som efterrätt på midsommarafton
Philadelphiaost är dock den absolut vanligaste ingrediensen. Cheesecake kommer från början från USA men recepten har förändrats genom invandring från Östeuropa och Medelhavsländerna
Till glöggen - eller som efterrätt till den middag som följde på dagens glöggbegivenhet - gjorde jag en chokladcheesecakemed smak av både vit och mörk/vanlig choklad
och som vanligt innehåller de mycket protein, långsamma kolhydrater, är fettsnåla och är sockerfria. Lite kakig och kladdig botten med en krämig vaniljcheesecake-topping
Jag gjorde pajskalet av glutenfria digestivekex och det fungerade jättebra - men om ni inte har problem med gluten, så kör på vanliga, välj själv helt enkelt