I denna variant ersätts dock den beniga lilla salta firren av hackad kapris, vilket är betydligt lugnare för mina nerver eftersom jag inte klarar av att äta fisk som är full av ben (hur mjuka de än är)
Blanda potatis, rödbetor, lök, kapris, rosmarin, salt och peppar. Ersätt mjölkprodukterna med veganska alternativ och getosten med soltorkade tomater för en vegansk/laktosfri Jansson
Byt ut ansjovisen mot kapris i Janssonen kanske. Många av de här sakerna går ju enkelt att byta ut eller tweaka så att de blir vegetariska trots allt, och genom åren så har jag samlat på mig en del
VegetariskJanssons Frestelse. Jag har ju aldrig varit direkt stormförtjust eftersom det dels är ansjovis i och dels är som en slags potatisgratäng och jag är inte tokig i något av dem, men i söndags gjorde jag en vegetarisk variant som blev riktigt god
Varva potatis, sojastrimlor (inlagda som sill), lök, kapris, örtsalt och peppar i en ugnssäker form. Häll på sojamjölk eller sojagrädde tillsammans med spadet från kaprisen så att det täcker potatisen