Efter jag hämtat upp kockorna drog jag till svärmor och bad om vitt vin. Snabbt som attans erbjöd jag mig att ta emot, vill ju så klart hjälpa till när jag kan
4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Kör tills soppan är slät och fin. Häll tillbaka i kastrullen och ställ på spisen. Servera i en skål tillsammans med små bitar av knaperstekt bacon, ringla över en skvätt olivolja (mycket sparsamt) och garnera med lite riven muskotnöt samt lite finhackad persilja
Koka upp vatten och blanda med i socker och vinäger. Rör om tills sockret löst upp sig. Tillsätt vitt vin och låt det puttra ihop så att cirka 1 tredjedel blir kvar av vätskan. Tillsätt grädde och vatten, ha ner de hackade jordärtskockorna och koka dem mjuka i cirka 10-15 minuter. 2 dl vitt vin
Häll över det vita vinet och låt det koka upp. Jordärtskockssoppa passar både till vardags och fest. Häll över vattnet och låt det koka tills de blivit mjuka
Späd med vin, vatten och lägg i buljongtärningarna. Tillsätt grädden. Lägg parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills den är knaprig, ca 5 minuter. 1 dl vitt vin
Häll på vin och grädde och lägg i buljongtärningen och salta och peppra. Jag hade kunder på förmiddagen och sen åkte jag hem till Tage som Hanna hade passat