2 l svarta vinbär. Rensa bären, men låt stjälkar och skaft sitta kvar. Koka upp vatten i en gryta. Tillsätt bären och låt koka under lock tills de saftar sig, ca 15 minuter
Av svarta vinbär gör man såklart len & god svartvinbärssaft, lika god kall som varm. Vi plockade svarta vinbär häromdagen & hon berättade så stolt att hon kunde det för det hade de minsann gjort på dagis
1 dl god svartvinbärssaft. Ibland tänker jag att jag ska bli en sån som funderar ut veckomatsedlar. Men så märker jag att det bara inte går, hur mycket jag än vill
Den här saften är gjord på både röda och svarta vinbär. ProportionerTill 1kg svarta vinbär 7dl vattenTill 1kg röda vinbär 5dl vattenTill varje liter avrunnen saft ca 5-8dl socker efter tycke och smak. 1/2 tsk atamon till varje liter avrunnen saftTill vår vinbärssaft3,4l avrunnen saft1,8kg sockerAtamonGör så här. 1kg svarta vinbär
Koka upp vatten i en stor kastrull, 3 dl om vinbären är röda och 6 dl om de är svarta. Bären behöver inte repas men skölj dem och rensa bort dåliga bär
Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär