Jag som egentligen inte är så tokig i vitt vin kan även ta ett glas tillfisk & skaldjursrätter. Tillsätt Prosecco, buljongtärning och den hackade vitlöken
Det får bli min nästa mat-relaterade utmaning, att lära mig tillaga och äta mer fisk. Pastan blev verkligen en succé och vi var så taggade på den att vi glömde det vita vinet i kylen… Nu precis innan jag ska tillbakatill Sverige har mina tankar varit för mycket på allt annat än nuet
Vitpeppar. En tur till livsmedelsaffären för att inhandla bland annat färsk spenat. Än en gång har jag varit hos min favoritfiskhandlare Ek´s Fisk på Västra Torget
Men man kan även servera nuoc cham, en vinäger-, chili- och vitlökssås. Traditionellt serveras mam tom, fermenterad räksås, som kan spädas med lite olja, socker och kycklingbuljong
vitpeppar. Häll över skalen i en kastrull och tillsätt vin, vatten och lagerblad. Fisk/skaldjur,. Räksås. Vispa upp moset med smör, mjölk och vispgrädde och smaka av med salt och vitpeppar
Späd eventuellt med mer grädde, om den blivit för stark. Det blir en rätt stor sats, som kan användas som både soppa och i en lite mer reducerad form, som Räksås
Späd eventuellt med mer grädde, om den blivit för stark. Vill du ha en riktigt god räksåstillfisk, låt bara soppan stå och puttra tills den blir riktigt krämig
Nellie hade blivit bjuden på Aktivitetshuset efter skolan sa hon. Lägg upp pastan i fyra djupa tallrikar och fördela räksåsen ovanpå, grovhacka ruccolan och strö den över