5 dl vit baksirap. lägg gelatinet och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten. gelatinet ska lösa sig helt i vattnet, lägg sedan i fettet och låt det smälta
En annan fördel är att sp går att få helt kritvit, vilket marsipanen inte är lätt att få. Sugarpaste, som även kallas fondant, är en sockermassa som används för att täcka tårtor
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Du kan också välja att arbeta med Odense Fondant/Sockermassa. Figurmarcipan finns i färgerna gul, grön, röd, vit, svart, rosa eller ljusblå och med dem kan du forma figurer, blommor eller bokstäver att dekorera tårtan med
De gröna är fyllda med vit choklad o limeganache o de gula är fyllda med passionsfruktstryffel. Jag gjorde blommor i flowerpaste (lättare än sockermassa/sugarpaste att jobba med o fördelen är att du kan kavla fp mycket tunnare o på så sätt få tunnare o mer naturtrogna blommor
Använde vanlig vitsockermassa av märket Dr. Som fyllning mellan dem blev det svartvinbärsmousse (som blev mer lila i färgen) och runtom hela tårtan gjorde jag vit chokladfrosting smaksatt med lime
Sockermassa. Vispa ägg, socker, vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Färga sockermassan gul och kavla ut och skär ut små prinsesskronor, och låt de torka en stund så att de stelnar till och lättare behåller formen
Den innehöll en smarrig vit chokladkräm och en mörk chokladkräm. Jag valde mellan att göra ett spindelman ansikte i marsipan och sockermassa eller bara lägga på ett oblat