Trattkantareller, gula kantareller och taggsvamp är de jag känner igen och som plockas. Kungliga ägg med kantareller & västarbottenost2 dl riven Västerbottenost5 dl vispgrädde4 ägg1 äggula300 g kantareller + annan svamp (i mitt fall trattkantareller & taggsvamp)1 hackad gul lök4 msk hackad gräslöksalt & pepparsmör & olja till stekning. Fördela västerbottenosten i 4 ugnssäkra portionsformar. 300 g kantareller + annan svamp (i mitt fall trattkantareller & taggsvamp)
Stek sedan kantarellerna med löken i smör tills kantarellerna blivit lite brynta. 200 g kantareller (ca 1 L). 150 g riven västerbottenost. 200 g kantareller (ca 1 L). 150 g riven västerbottenost
Blanda ihop creme fraichen, äggen och västerbottenosten i en skål. Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott med kantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig