Lägg räkor över, toppa med dressing, citron och en liten dillkvist. 4 portioner 500 g räkor med skal 4 st romansalladsblad 2 st avocado 2 st kokta potatisar 8 st cocktailtomater 4 små citronskivor 1 liten knippe färsk dill Rhode islandsås 0,5 dl turkisk yogurt eller cremefraiche 3 msk dl majonäs 2 msk chilisås (ketchup funkar också bra) 0,5 tsk dijonsenap (kan ersättas med 2-3 msk citronsaft) Ca 0,5 tsk salt eller örtsalt 1 krm svartpeppar Gör såhär. 4 små citronskivor. 0,5 dl turkisk yogurt. 2-3 msk citronsaft
Under tiden så fräser du löken i olivoljan, när den är mjuk tillsätt haricotes vertes och låt det få lite lätt färg, pressa över citronsaften, krydda med cayennepeppar, salt & peppar från kvarn
Så idag bakade jag en citronkladdkaka med vit choklad och mycket citronsmak och hade i lite frysta hallon för att få lite syra i kakan som sedan toppades med den söta marängkrämen
Gör en tzatziki av gurka, yogurt och vitlök och smaka av med salt och peppar. olja, salt, peppar, kryddor (har du inte färska går det alldeles utmärkt med torkade), soja och citron
Blanda yogurt, olja samt ägg och rör sedan ner de torra ingredienserna samt de halvtinade hallonen. Gjorde en tårtvariant av min dotters goda hallonmuffins, men tillsatte lite citronskal i smeten också
1 kg kalkonfilé3 dl creamfraich1 msk diljonsenapsalt, pepparRingla över olivolja med citron, Kan ersättas med pressa lite citron över + olivoljaRingla över olivolja med pepperoni, Kan ersättas med chiliflakes + olivoljaRingla över gluten fri sojaI slutet(när det är ca 15 min kvar, samtidigt som du sätter in broccolin i ugnen) häll,över ca 1-2 dl grädde för ev mer sås. Kan iofs tänka mig turkisk yogurt med nötter, hallon och blåbär med, kanske lite riven 86 % choklad över
Och är det så att man inte tycker om citron är det bara att utesluta just den ingrediensen även om jag tycker att det ger en väl avvägd syrlig smak, precis lagom
Nedanstående recept kombinerar den franska varianten med vår svenska, kapris och senap i symbios med majonäs och yogurt samt dillen och gräslökens fräschör