Kamben( kotlettben från fläskotlettraden) ca. Servera med en coleslaw och friterad potatis. Koka kambenen i ribsvatten i ca 1 timme tills köttet blir mört och börjar att släppa runt benen. Bred såsen över kambenen och stek i ugnen 200 grader, ills de får en fin färg
Grillade kamben är så galet gott om man får till den rätta kryddan med saltlag och glaze. Krydda lite extra med torra kryddor såsom chiliflakes, grillkrydda och malen paprika efter du tagit ut dom och låt sedan svalna
Börja sedan pensla kambenenmed glazen men vänta till kambenen är klara. Blanda gazelen till kambenen, ättika, mörksirap och kalvfond i en kastrull och låt koka ihop
Fantastiskt möra och goda kamben, och en hemmagjord glazé med sting. Revbenen kan med fördel kokas i förväg för att ligga på lut i kylen inför grillningen
Iväg med er och köp kamben - finns det inte på er lokala mataffär så be dem ta hem dem. Jag använder en grill med lock och det kan ju rekommendera inte bara till den här rätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.