Våffeldagen. I helgen välkomnas nyligen inträffade Vårdagjämningen med våffelkalas på många håll. Förr hette det Vårfrudagen, men det blev senare i folkmun kallat Våffeldagen
Tomatsoppa är snabblagat, enkelt, nyttigt, gott och går att variera nästan hur mycket som helst. Den här varianten är lite kryddigare med både vitlök, curry och chili
Fredagskvällen var igår bokad för födelsedagsfest. Vi firade min sambo som fyller 25 år på måndag och jag tänkte att jag skulle göra något speciellt att bjuda på
höra av någon av er som läser att ni uppskattar mina tips. Mina kladdmuffins som ska bli platta och sega blev en aningen högre och lite fluffigare med steviasockret
Pannacotta är alltid gott. Denna variant fick bli denna helgs fredagsmys. 4-5 portioner2 gelatinblad100 g mango (frusen går bra, den behöver bara tinas något)4 dl vispgrädde1/2 dl strösocker2 passionfrukter (till servering)Lägg gelationbladen i blöt några minuter
Jag fick med mig massor av rabarber hem från mormor som jag tog rätt på i går. Sen kom jag på att man kunde lägga i lite mangosorbet i krämen, och det blev ju kanon gott
Det här en är dessert som passar perfekt som avslut på nyårsmiddagen. Den är fin att titta på, sen är det en bra blandning av både sött och syrligt efter en trerätters middag
barnsligt goda och enkla glassar. Barn, sommar och glass hör liksom ihop. Så är det bara. Vi har exprimenterat en del här hemma med olika typer av glass för att få variation
Fullt upp i köket, men jag är, som vanligt, dålig på att skriva ner recepten och blandar hejvilt. ) Men här är ett recept jag skrev ner, så här kommer det
Jag hittade receptet på mangomousse hos Ingredienser. 1-2 mogna mango 300g4 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver100g socker2,5 dl vispgräddeGör så här