Kör mandlarna i en matberedare tills det blir ett fint pulver-mandlarna bör nog vara helt torra, mina var inte helt torra så svårt att få till pulver pulver, men det funkade utmärkt i pajen
Det här paj skalet är naturligt glutenfritt riktigt bra, det håller i hop, smular ej och är frasigt, jag fyllde min paj med broccoli, bacon och körsbärstomater men du kan ju fylla din med vad du vill
Jag blev tvungen att jobba över en timme för jag hann inte klart med det som skulle göras och jag hade fått jobba över ännu längre om jag inte gått ner med en dubbel sats med chokladbollar till Kovan som jobbar i vår togoaffär på nedre plan i gallerian som han fick rulla åt mig och sedan så snodde jag åt mig vår praktikant som fick doppa mina toscatrianglar i choklad
Det börjar verkligen bli höstruggigt ute, det blåser och är kallt. Då är det skönt att stanna inne om kvällarna och, som ikväll, unna sig något smarrigt
Det här receptet fick jag en sommar för en sådär 15 år sedan när jag sommarjobbade ute i skärgården. Hade världens bästa sommarjobb två somrar i rad på ett pensionat på ön Skälvik
Idag är jag hemma med trollet som är förkyld och lite hängig, ingen feber än så länge. Men de sa på dagis att hon sett lite hängig ut och så "fick" hon näsblod igår på dagis
I lördags firade jag stort med tjejfest och god mat. Kul, gott och framförallt otroligt trevligt att hänga 12 tjejer tillsammans och snacka och dricka ett och annat glas med vin
Mina kommentarer. Anna Bergenström är ju som ni vet lite av en favorit bland kokboksförfattare hos mig och när hon kommer ut med en ny bok går jag och suktar
När jag gör vegemat hemma är det inte så att jag medvetet väljer "ja idag ska vi äta vegetariskt. " Jag kan helt enkelt bli toksugen på rödbetor ibland
Vaknar upp till en riktigt grå och mulen dag, jovisst hade jag hällre dragit täcket över huvudet och sussat vidare men jobbet kallade så det hade jag inte alls tid med
Det här är ett av familjens favoritrecept. Så enkelt att göra och så vansinnigt gott. Det kommer från Lotta Lundgren, ni vet - hon med tv-programmet Landet Brunsås och den fantastiska bloggen Om jag var din hemmafru
Laxwallenbergare, 4 portioner400 g laxfilé1 tsk salt1 krm2 äggulor2 msk potatismjöl1,5 dl vispgräddeMixa alla ingredienser till en färs, forma 12 ovala biffar och stek i smör 3-4 min på varje sida
Hur är det med er denna torsdag, börjar ni ladda upp för fredagsmyset redan nu kanske. Visste ni förresten att ordet fredagsmys faktiskt finns med i svenska akademins ordlista, och att det stått med där sedan 2006 - samma år som ordet blogg hamnade i samma bok
Ingen av er har väl missat den våg av pannkaksmakeri som satt igång. Jag tror att det kan ha börjat hos någon hälsofantast som velat hitta ett enkelt och nyttigt alternativ till vanliga pannkakor
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulled pork i söndags. Redan vid niotiden på morgonen åkte grisen in i ugnen och där fick den stå i nästan nio timmar