Vit sparris kan skalas med potatisskalare. Börja ca 2 cm nedanför toppen, där "fjällen" slutar. Se till att allt skal kommer med, annars blir det hårda trådar kvar
Koka upp kalvfond, vatten, rödvin och balsamvinäger, salt och peppar, koka i ca 5 minuter. Vispa ner sockret, red av med maizena och vispa tillslut ned en klick smör
Orka koka rödvinssås i flera timmar. Fixa en snabb och god rödvinssky istället. Gör så här. Fräs 2 klyftor finhackad vitlök i stekpanna i smör, gärna samma som du ev
Vi gillar sås av "sky"-typ, gärna med rödvin. Så när vi firade Fröken Linda nyligen gjorde vi en fantastiskt god variant med citron- och rosmarin som vi åt med en bit grillad (i panna) entrecôte och vitlöksrostad potatis
Men bästa av allt, den godaste rödvinssåsen som går att uppbringa på denna jord. Vill man inte ha lökbitar i såsen kan man sila av den innan servering, jag tycker dock att det är gott och ger lite extra textur till det hela