Min kokbok

Min kokbok

  • 2 Recept
Sparade recept
Rimma, steka och griljera skinka

Rimma, steka och griljera skinka

Låt ligga i saltlake och stick hål minst 3 dygn. ägg (Jag kör alltid äggfritt och det går hur bra som helst)Bred över skinkan och griljera högt upp i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. ca 10 minuter
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

ca 300 g köttfärs2 gula lökar2 potatisar2 morötter2-3 paprikor i olika fäger 1 burk krossade tomater1 sked tomatpure1 pressad vitlöksklyfta1 tsk kummin1 tsk paprikapulver1-2 köttbuljongstärningarca 1 liter vattenBörja med att hacka löken och fräs den sedan i smör. (5 min)Skala och tärna potatisarna och morötterna, häll dem tillsammans med löken. (2 min)Häll i vatten, buljong, vitlök samt kryddor, paprikorna kan man vänta lite med. Koka under lock ca 10 min och bryn samtidigt köttfärsen i en stekpanna. Koka i ca 10 min till, salta och dubbelkolla så att potatis och morötter är mjuka