Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Shifta- Irakiska köttfärsbiffar

Shifta- Irakiska köttfärsbiffar

Shifta eller ”erog tawa” är smakrika köttfärsbiffar som är en variant av kebab. Färsen kryddas med många goda kryddor, persilja, tomat och blandas i en smet för att sedan stekas i olja

Libanesiska nätter (layali lebnan)

 . Det här är en jättegod efterrätt och mycket lätt att göra. Man kokar bara lite mannagryn, vispar lite grädde, toppar med hackade pistagenötter och häller sedan hemmagjord sirap över

Kubbeh

Kubbeh är nog en av de första irakiska maträtterna jag lärde mig, trots det är det något jag väldigt sällan gör

Kebab bil sinia – Köttfärs i ugn

Här kommer ytterligare ett recept som jag lärde mig av min svärmor i Irak. Det här receptet testade jag här hemma i veckan

Hemmagjord kebab

I veckan testade jag och göra kebab på ett nytt sätt. Det blev omtyckt av både stora och små. Vad som är kebab kan ibland vara lite förvirrande för det betyder ju olika saker i olika länder
Kebab   LCHF

Kebab LCHF

Kebab smakar annorlunda om den lagas på lamm-, nöt- eller blandfärs. Servera kebaben med arabiskt tunnbröd eller pitabröd, skivade grönsaker och tzatziki
Inlagda grönsaker - Torshi - dag 1

Inlagda grönsaker - Torshi - dag 1

  Inlagda grönsaker serveras som tillbehör. Det finns många varianter på inlagda grönsaker. Receptet nedan är enligt min mamma

Irakisk kebab

Det är en av mina favoriträtter och alltid en given beställning när vi besöker någon grill som har shish kebab på menyn
Annorlunda potatisplättar

Annorlunda potatisplättar

De här potatisplättarna är Antons, min äldsta son, favorit. Han brukar fråga efter dem. De är godast om man äter dem precis efter stekning
Pizza utan ost - Lahimm ajin

Pizza utan ost - Lahimm ajin

Den här maträtten kan man säga är som minipizza utan ost. Den kan serveras som varmrätt med grönsaker men också som tilltugg
Auberginegryta/Brindil Bhaji

Auberginegryta/Brindil Bhaji

500 g aubergine. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 1 burk krossade tomater (425 g). 2,5 cm ingefära. 0,5 tsk gurkmeja

Auberginelindad kebab i ugn

 . Det har jag sagt förut – aubergine är bland de godaste grönsakerna och kan förhöja smaken på vilken rätt som helst