//Matilda 1 medelstort bröd. Det bästa och godaste är ju ändå hembakat bröd. Tänk när man bakat sitt egna bröd, vad som helst för sort, och så har det nyligen kommit ut ut ugnen
God mat och trevligt sällskap väntar oss ikväll. Ska ni äta oxfilé ikväll. Då kan jag rekommendera att helsteka oxfilén i ugnen, det är så smidigt och framför allt supergott
En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar
Våra matgäster var mycket nöjda med maten. Om ni inte vet vad ni ska äta till helgen så kan jag rekommendera denna smarriga rätt som jag hittade på nätet för länge sedan
De här vårrullarna från Allt om Mat behöver inte friteras utan steks istället i ugn. Lätt som en plätt att riva grönsakerna till fyllningen med matberedaren
Tillsätt soja, tomatpuré och chilipulver. 4 pers500 g högrev2 msk kinesisk soja4 dl köttbuljong1 gul lök2 vitlöksklyftor1/2 rotselleri i bitar1 stor morot i slantar1 msk tomatpuré1 tsk salt3 msk chilipulversvartpeppar2 msk vetemjöl1/2 dl vatten1 grön paprikaGÖR SÅ HÄR
Älskar du liksom jag Thai-mat. Men på torsdag hoppas jag kunna få mig lite med tips och trix vad det gäller Thaimat, för då är jag inbjuden till Santa Maria som ska ha Thaimatlagning
Om du tillagar denna rätt som en del av nyårsmenyn så räcker det med ca 75-100g ankbröst som max. Är den som en del av en huvudrätt så brukar man säga att ett ankbröst räcker till två stora portioner
Många folkslag har under årens lopp kommit med bidrag till Marockos matkultur, som hämtar influenser från berber, araber, morer, judar, Mellanöstern, medelhavsländerna och Afrika