Hej Söndagskväll. Kanske lite knasigt att lägga upp receptet på fredagsmiddagen först på söndag kväll, men jag får "skylla" på att vi haft en ytterst aktiv och social helg med goda vänner och därmed har det inte funnits tid
2 röda paprikor1 msk olja1/2 dl vitt vin2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)1 dl grädde2 msk maizenaredning för ljusa såser1/2 tsk salt1 tsk socker1/2-1 krm kajennpeppar1 vitlöksklyfta 500 g fläskfilé1 msk margarin eller smör1 tsk salt1 krm svartpeppar50 g pinjenötter280 g pasta av valfri sortSkölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar
Putsa ytterfilén och skär den i fyra delar. Skär en djup skåra längs med varje "stubbe". Strimla purjon. Spara 4 skivor av baconet och skär resten i mindre bitar
Strimmla fläskfilen, i men den i stekjärnet. 600 g fläskfile. Stek den till den fått en gyllenbrun färg. Ta upp den stekta filen på en tallrik, lägg i de färska kantarellerna och stek dem till vattent i kantarellerna avdunstat, lägg i en klick smör salt och peppra
Hade en fläskfilé i frysen så idag fick det bli en smarrig gryta. Väldigt gott och mättande var det. )) Kunde ha använt lite mera kryddor men gjorde inte det med tanke på att ungarna skulle äta det också vilket de faktiskt gjorde med god aptit
Fläskfilé med PhiladelphiasåsRecept för 5 personer500g fläskfilé2dl grädde ½ förpackning philadelphiaost, vitlök och örter1 köttbuljongFlingsalt med rökig smakTimjanSvartpepparoch lite oreganoSkär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor
Jag brukar i vanliga fall göra fläskfilé med banan med såsen direkt i stekpannan, men den här gången testade jag att göra det som gratäng istället och det blev gott det med
2 Pers400g FläskfiléVetemjölSvartpepparVitpeppar2½dl Matlagningsgrädde1 skvätt Mjölk1msk Senap med Paprika och Vitlökssmak1tsk Torkad DragonSkiva fläskfilen och panera skivorna i mjöl och peppar