Receptet till den här gudomligt goda broccoligratängen hittade jag i går på Hannah Graaf Karyds blogg och jag som verkligen ÄÄÄÄLSKAR broccoligratäng kände med en gång att detta var en deluxevariant som helt säkert skulle falla mig på läppen
Koka broccolin i ca 10 min. Ta sen och sila den i ett durkslag och strö ut i en ugnsform. Om man vill kan man klippa sönder den också, jag brukar göra så
Det är ingen hemlighet att jag älskar krämiga gratängeroch jag gör dem i lite olika varianter. Har upptäckt att kålrabbi är jättegod att använda i gratänger,den är mild och fin
Alla i familjen älskar broccoligratäng så därför är det en ofta återkommande rätt på middagsbordet. Innehållet i gratängen brukar variera lite allt efter vad som finns i kylen för tillfället
Fräs färsen i lite margarin och krydda efteråt. Häll i vatten och buljongtärning. Koka tills vattnet dunstar, försvinner det för fort kan du hälla i lite mer vatten
Knåda ihop degen med mjöl och margarin. Lägg till lite vatten vid behov. Låt degen stå kallt ett tag. Dela blomkålen i buketter och koka den knappt mjuk
Skär bort stocken från blomkålen och dela för hand kålen i stora buketter. Skär bort stjälken/stocken från varje stor bukett och fortsätt bryta till mindre buketter tills de inte har större yta än en enkrona, gärna mindre
Koka pastan, sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan