Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
God och saftig - precis som en smörgåstårta ska vara. det blir m y c k e t fyllning så det var inte utan att jag stod och muttrade en del under hopsättningen
Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Smörgåstårtan görs i fyra lager. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran
Rulla sedan skinkan och lägg ut längs kanterna gör likadant med ost och tomat. Ta citronskivan och lägg den snyggt uppe på räkorna och garnera med lite dill
Täck även ovansidan och kanter med fyllningen. Garnera med t ex gurka, tomat, skinka, ägg och ost, eller något annat som du tycker är gott t ex skaldjur
Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka. mingodasida Det var min kära sambo som överraskade mig med denna goda smörgåstårta
och trycker ner på högkant. Nu är det bara att släppa loss fantasin och dekorera tårtan. Skala och hacka äggen, blanda dem med kaviar och 1 dl vispgrädde. Blanda ihop leverpastejen med Bostongurka och 1 dl vispgrädde till en smet. och 1 dl vispgrädde. Jag delar köttbullarna och tomaterna i 2 bitar
Fyllning till smörgåstårta. Lägg brödskivor, fyra och fyra. Garnering till smörgåstårta. Häll av räkor och blanda alla ingredienser till fyllningen i en bunke
Smörgåstårtan är väldigt saftig och garneringen med rostbiff i täten gör hela tårtan. Om du tycker att det inte är tillräckligt mycket för att täcka hela så kan du blanda ut med lite creme fraiche och smaka av med salt och peppar igen
Varm smörgåstårta känns för mig som en gammal bortglömd klassiker men idag bestämde jag mig för att väcka liv i mitt gamla recept och äta det till fredagsmyset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.