Jan Hedh har skrivit boken "Bröd" som inspirerat mig att börja baka riktigt goda bröd. Det här är baguette från Hedhs bok, fast jag tjongade i ca 1 dl rågsur i poolishen också
Receptet kommer från Jan Hedhs bok 277 sorters kakor. Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Jag tog därför hjälp av bakgurun Jan Hedh, som gör något som kallas för ”limpblandning”. Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets
Som jag berättat tidigare har tårtan sin historia i 40-talet och bakades första gången 1945 när kriget var slut och vi kunde börja importera bananer igen, enligt Jan Hedh som också delat med sig av receptet i sin bok Tårtor
Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor. Enligt glassmästare Hedh får glass som är bunden med äggvita istället för med äggula en annan konsistens och känns mycket kallare i munnen
Receptet kommer från Jan Hedh och är modifierat av den här trevliga Bretzelätande kvinnan. . Har ni någonsin bakat något som ska doppas i en lag med kaustiksoda
Jag har bara ändrat lite i tillvägagångssättet på tårtbotten, där jag var Jan Hedh trogen. Fraisier, en smarrig fransk jordgubbstårta fylld med crème pâttisière
Trots att det proteinrika Manitoba oftast ses kungen av mjöl, vilket innan Jan Hedh lobbade för mjölet endast var tillgängligt för proffsbagarna, finns det delade meningar om det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.