Vi hade en thailändskinspirerad middag med vänner häromkvällen och jag var sugen på vårrullar. Visst, det går att köpa frysta men är det inte roligare att göra egna
Vegetariska biffar (6st)6 st spett blötlagda300 g quornfärsbindemedel. 2 ägg, no-egg motsvarande 2 ägg, 1 msk psylliumfrö blandat med 2 msk vatten0,5 dl havremjöltorkad myntarökt paprikapulver (en udd)salt, pepparmannagryn/polenta/ströbröd att rulla iBlanda ihop smeten och låt gärna stå några minuter
Vi åt den i helgen till falaffel, som mina ungdomar önskat sig till lunch när de kvistade ut till oss för att lapa lite lantluft och rensa lungorna från storstadsavgaserna
Jag pytsade också i lite skalade hampafrön i mina biffar för att pimpa dem med lite extra bra fettsyror, men de kan uteslutas eller ersättas av något annat
Nu har ju föralldel inte soldagarna trängts med varandra den här sommaren - i alla fall inte i mina trakter - men vi hoppas det blir fler av dem, och då gäller det att passa på och utnyttja soltimmarna
Quinoa biffar går alltid hem hos oss prova, jag lovar att det fungerar på hela familjen. Risbiffaran gjorde jag bara för att det fanns ris kvar sen igår
Har inte varit så mycket kreativ matlagning hemma hos mig på ett tag men jag hittade ett recept på vegetariska biffar för ett tag sedan som jag velat prova fast lite egen variant
Jag blev så himla inspirerad av min vän & kollega som hade testat att göra biffar med zuccini. Ja på det spåret var det, även jag var tvungen att prova & goda blev dom
Jag tycker det är kul att exprimentera med olika smakkombinationer i vegetariska biffar. Paprikan har sött och syrligt i sig som gör sig bra med det salta, lite beska i oliverna