Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
I senaste Svensk Jakt hade de gjort Cordon Bleu, vilket jag genast blev sugen på. Från böjran varCordon Bleu en matlagnings-orden instiftad av Henrik III på 1500 talet, för framståenede inom matlagningskonsten
Pappan i familjen hittade en fin köttbit med kort datum och slog till, en bit rostas. Vi har aldrig testat det förr men det är tydligen en del av rostbiffen och klassas som den bästa biten på nöt efter oxfilén
Den här lite annorlunda tzatzikin måste ni bara prova någon av sommarens grillkvällar. Helt enkelt det bästa från två såser, tzatziki och fetoaströra i kombination
Välkommen måndag och ni läsareI min lunchlåda idag så hittar man denna goda pastasås. Ingredienser 4 personer2 st vitlöksklyftor1 gul lök400 g bladspenat, färsk1 msk olja1 tsk green curry1 msk hummerfon eller 1 st fiskbuljongtärning2 dl matlagninsgräddeSaltVitpeppar400 g skalade räkorGör så härHacka löken och fräs den i olja tillsammans med spenaten i en kastrull
Vi köpte inte bara nötfärs på Björlanda Gård utan det blev också en jättefin bit med högrev. Högrev är ju perfekt att använda till grytor även om den behöver några timmar på sig att bli mör och fin
Ca 500g högrev (eller vilket annan kok kött)6 skalade morötter1 stor hacka gullök5 stora vitlöks klyftor3 st lagerblad1/2 tsk spiskummin1/2 tsk garm masalamald pepparChilli efter hur mycket man pallar
Recept. Sp0kstad. sön, 2013-06-23 10. 01. 30min. (0). Skär korven i skivor, hacka löken ( ej finhackad), väntar en panna med margarin och stek upp lök och korv tills de fått lite färg
Ryggbiff med Klyftpotatis och Hemmagjord Bea. Till fyra personer köpte vi en hel ryggbiff på 1,2 kg, och det räckte även till två biffmackor (recept kommer i veckan)
Panacotta. Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Väg upp grädden i en kastrull, koka upp allt och häll det över den hackade chokladen