Har för första gången gjort egen glass. Har funderat på att göra glass länge men det är ju så svårt att veta vilket recept man ska gå efter eller vilken smak man vill ha
Kyl glassmeten i ett kallt vattenbad. Kör glassen i glassmaskinen så fort den blivit helt kall. När jag gjorde fluff till tårtorna för ett tag sedan blev jag himla sugen på att testa om Ahlgrens bilar funkade att använda i glass, var lite rädd för att glassmeten efter att den blivit kall, skulle bli till en enda stor geléklump då bilarna innehåller mycket gelatin, visst blev glassmeten lite tjockare än normalt, jag lät den inte tjockna till sig i kylen över natten utan körde den i glassmaskinen så fort den var kall och det funkade fint, fint att köra den i glassmaskinen, glassen blev tokgod, ja lite väl söt kanske då jag tog i 1,5 dl socker av misstag, 1 dl hade räckt gott och väl då bilarna är så söta i sig, glassen blev liksom lite lenare i konsistensen, inte alls geléaktig. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, häll i Ahlgrens bilar och låt detta sjuda tills på svag värme under omrörning tills bilarna smält helt och glassmeten uppnår en temperatur på 85 grader, det får absolut inte börja koka
Tänk en god krämig glass utan tillsatser. Här kommer ett enkelt med ack så gott recpet på glass gjord på kokosgrädde, så det är en paleoglass och mejerifrilchf om man vill det
Ja, det är ju snöstorm ute och glass är kanske det sista man tänker på. glass. Kort efter att suget gett sig till känna mindes jag plötsligt min stackars glassmaskin som jag bara använt ett par gånger
Vår fantastiska sommarvärme gör en mer sugen på glass än något annat. Men det är inte helt enkelt att få till glassen i värmen, jag lyckas få mjukglasskonsistens i glassmaskinen, så den behöver ner någon timme i frysen innan den kan skopas upp
Hade lite överbliven philadelphiaost i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med, men så hittade jag ett recept på äppelkaksglass i Elisabeths Johanssons bok om Glass
Nyrörd glass är fantastiskt. I slutet av Artusis bok finns ett 20-tal glassrecept, vissa riktigt fina, som gelato di limone, gelato di fragole och gelato di tutti i frutti
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Ett bra grundrecept på glass är grunden för den som vill göra egen glass hemma regelbundet och att man kan få en god glass med de flesta smakämnen som man vill använda
och här kommer nästa glass. gudars vad citron den smakar, glassen. Ett måste för alla andra med, för den delen - en otroligt frisk och väldigt god glass, som passar lika bra till efterrätt, som vid den svalkande kvällsfikan de hetare sommardagarna
Dom hade extrapris på kesella naturell 200g så den ryckte jag med mig samt en påse styckfrysta hallon ca 150-200 g tror jag (lösvikt 2 skopor), totalt 23 kr och det blev 3 portioner mättande ljuvligt god glass, men det behövs 1/2 dl socker och ganska mycket vaniljsocker, nån matsked eller så tror jag, när man har kesella naturell och osockrade hallon
Nu vet jag inte riktigt vad som krävs för att kalla det Rocky Road, men tycker att smakerna är där, och väljer därför helt fräckt att kalla denna glass för Rocky Road glass à la Bengtssons Baksida
Har aldrig köpt kakdegsglass i affären men har hört att det skall vara himla gott, så vad passar då inte bättre än att göra lite egen kakdegsglass, ja för kakdeg är tokgott och hemmagjord vaniljglass är tokgott och kombinationen av dessa två kan inte bli annat än smarrigt värre
Det bästa med en glassmaskin är att man kan få precis de smaker man vill på sin glass, smaker på glass som funnits tidigare men försvunnit genom åren, polkagrisglass är en sådan sort, tidigare var det SIA Glass som gjorde polkagrisglass , nu är det inte lika lätt att få tag på men Lejonet & Björnen har polkaglass i sitt sortiment