Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den. Marulk. Polentan ska vara krämig när den är färdig, spä med mera buljong om den blir för tjock
Den innehåller en rad recept med tillhörande instruktionsvideos av bra kvalitet, där Mario mycket pedagogiskt visar hur man tillagar en rad av hans Italien- inspirerade rätter
Späd med vatten och grädde. Gör likadant med pilgrimsmusslorna. 3 portionsbitar marulksfilé. Till såsen. Fräs schalottenlöken i smöret så den blir mjuk
800 gram färsk marulkströbrödcitrondill3 dl gräddeSkär marulken i ca 3 cm breda bitarRulla alla bitarna i ströbrödBryn i panna så att de får färgLägg alla bitarna i ugnsfast formBlanda grädden med dill och citron och höll över marulkenLåt stå i ugn ca 15 minKLART. Servera med nypotatis och en fräsch sallad till ca 30 min / 4 pers / Ugn
Marulken fick sällskap av stekta grönsaker från stekpannan med en vinägrett gjord på rökt olivolja. Vi tänker avsluta augustimånad på ett storstilat sätt genom att bjuda er på ugnsbakad marulk
Värm en annan stekpanna med kokosfett och becel, lägg i marulken och stek. ett av recepten vi gjorde är Marulk som Syd Fisk gett mig ett par prover av för
Krydda med salt och peppar. Rör ihop crème fraiche med limeskal och saft. Garnera med en kvist timjan. Koka under tiden grönsakerna ca 2-3 minuter i sparsamt med vatten och en klick smör. 4 marulkskotletter à 180 g, eller annan vit fisk i bit
Marulken smakade verkligen gott, köttet var fast med en mjuk smak. Vi sällar oss till den senare gruppen och tycker att det räcker med det vi äter i julhelgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.