För några veckor sen skulle jag anordna PompDeLux party här igen. Deras nya kollektion av barnkläder var jättefin och Zacharias fick en del nytt till sin garderob
En av de lättaste efterrätterna som gå att göra men med ett imponerande resultat och allt går att förbereda i god tidTill 4 formar à 1 dl (formarna är ett måste)100gr smör 2 äggulor 1 ägg 0,5 dl socker ¨150 gr mörk choklad vi köper alltid fair trade då vet vi att man kan äta med gott samvete och all heder till Anton Berg som bara har fair trade
Satt i vardagsrummet och bläddrade i en Allt om mat och hittade ett recept på Chokladfondant. Glutenfri Chokladfondant (4 port)ca 2msk kakao (till formarna)25g vit choklad100g mörk choklad (70%)100g smör plus lite extra till formarna2 ägg1,5 äggulor (eller en stor gula)45g farinsocker (nästan 1/2dl)1/4 dl havremjöl (använder Carlshamns havremjöl)Smöra 4 puddingformar som rymmer minst 1 1/2dl. Sätt dem på en bakplåt och grädda i 9-10 minuter tills chokladfondanten fått en skorpa på toppen och börjar släppa runt kanten
Den är god som den är men det blir lite godare och lyxigare att få avsluta en middag med en supersmarrig chokladfondant med mycket chokladsmak och krämigt innandöme
Det kan vara lite tricksigt att stjälpa ut bakelserna ur formarna, så vill du inte riskera att misslyckas kan du servera dem direkt ur formarna eller använda engångsformar i aluminium som du kan lirka bort
Rör ihop rumsvarmt smör, socker och chili flakes i en bunke. Hacka chokladen och smält över vattenbad eller 2 minuter i mikron och rör ner i smörblandningen
Chokladfondant – supersnabb dessert. Snabbar och enklare dessert får man leta efter. Det kan ju vara farligt på samma gång, tar ju inte lång tid mellan tanke och första skeden i munnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.