600 g fiskfilé, tex torsk eller sej1 tsk salt1 ägg1 msk potatismjölsmör till stekning200 g räkor med skal, ca 80 g skalade2 dl crème fraiche1 tsk dijonsenap2 msk hackad dill2 krm salt½ krm svartpeppar4 portionsbrödsallad1
olivolja1 msk smör1 gul lök, hackad½ kruka salvia800 g grytbitar av nötsaltnymalen svartpeppar½ dlmjöl2 palsternackor, delade i bitar1 squash, tärnad4 morötter, delade i bitar250 g jordärtskockor, halverade500 g potatis, i bitar3 msk tomatpuré½ flaska rött vin3 dl köttbuljongrivet skal av 1 citron
500 g köttfärs1 ½ msk potatismjöl1 dl mjölkrivet skal från 1 citron10 soltorkade tomater5 dl matlagningsgrädde2 tsk torkad salviasmör/olja till stekningsalt och peppar1