Här en hög kladdkaka med mycket chokladsmak och ett tjockt lager chokladkolakräm på toppen. Servera med vispad grädde och bär och du har världens smarrigaste tårta
För ett tag sedan hittade jag ett recept på pepparkakor hos Fullkorns Fia som såg intressant ut. Man gör sin egen mjölmix vilket tilltalar mig - och bra blev det
Idag har jag bakat gluten och laktosfria bullar och blev glatt överaskad på smaken ,de blev goda men att jobba med en glutenfri deg var en ny upplevelse degen var liksom "kort" och inte elastisk men det gick ju bra det med
Recipe in ENG…. Det finns olika sätt att lätt och smidigt få till underbara bananpannkakor. Jag har tidigare lagt upp recept på en äggfri variant och på banan & chokladpankakor
Äntligen så har jag provat att baka bullar, jag har dragitmig så länge för att prova, jag trodde att det skulle var bökigare än det var och att degen skulle va kladdig och svårhanterlig och inte gå att kavla, men fel fel fel det varhur smidigt som helst, och hur goda blev dom sen, jo supersuper goda
Utrustning. 2 st (ca20,5x5,5 cm) runda sockerkaksformer. Värm ugnen till 175°C med galler i mitten. Smöra formarna, klä sedan botten i varje form med en rund utklippt bakplåtspappers bit
Ugn 250 grader. Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
Ni som är observanta ser säkert att degreceptet till lussekatterna är samma som de som jag hade till kanelbullarna, har endast bytt ut kardemumma mot saffran