D. e. n. h. ä. r. b. a. k. d. j. g. t. i. l. f. v. m. p. å. s. ,. V. Ä. R. L. E. N. S. -. ). y. c. o. ö. 7. 0. %. u. H. I. K. 1. 2. 4. U. 3. T. B. 5. P. s t. d l. c m
Den här bakade jag i torsdags, som rubriken lyder alltså en mörkchokladtårta som jag sedan spritsat vispad grädde på och lagt en hög med blandade bär i mitten
Skär itu den kalla kakan på tvären med sågtandad kniv i två runda tårtbottnar. Chokladglasyr. Pensla en 20 cm rund kakform med smält smör eller matolja. Tillsätt kakao, socker, smör, mjölk och gräddfil, vispa ca 1 minut på medelläge tills allt är väl blandat. Lägg på den övre tårtbottnen och bred ut chokladglasyren i ett jämnt lager ovanpå 5 dl vetemjöl. 50 g mörk choklad
Det är en mycket god och krämig mörk choklad tårta toppad med spritsad vispad grädde. Hann knappt ta någon bild, bara de nedan med Iphonen som ser rätt crap ut tyvärr
Chokladtårtamed Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Saltad Marängsmörkrämmed Dulce de Leche. I de sista visptagen, addera vaniljsockret till marängsmörkrämen
Däribland den här chokladtårtanmed Baileysmousse som smakade gudomligt. Jag har haft fullt upp med att starta upp det nya året på jobbet och nu har jag äntligen kommit igång, och kan lägga ner lite mer tid på att visa er underbara bakverk =)
Rör ihop hallonsås med äggvisp. Dekorera med hallon och servera lite vaniljglass till. Idag fyller vår minsta 5 år och det firades i går med tårta och macarons. Fyll formen med hallonmousse och ställ in i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten. Fyll formen med hallonmousse och ställ in i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten
Och hallonmoussen har jag ju redan använt till efterrätt med lite hackad mörk choklad överst. Jag ville ha en chokladkräm överst som inte var för söt, därför valde jag ganache (mörk choklad o grädde)
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.