Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamed tryffelglasyr och rostade pinjenötter. )Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
Den här tårtan har jag velat prova på att baka länge och när ingen mindre än en av mina bästa vänner blir min granne så är det klart det ska firas med något riktigt gott
Receptet knåpade jag ihop själv och om man inte håller så hårt på det här med kalorierna byter man ut mjölken mot grädde så blir den ännu krämigare och godare
Då kan jag rekommendera denna otroligt smaskiga brownie med kolafyllning och chokladfudgeglasyr. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna och fyll med smet
Här kommer i alla fall bilder på Baileys Cheesecaken med Oreobotten som jag bakade härom veckan. Jag ligger lite efter med inläggen på bloggen, jag bakar och fotar, men hinner inte få ut inläggen
En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. När marängbotten är klar och svalnat, skär försiktigt med kniv i mitten så du får två bottnar
Härom veckan fick jag ett samtal från Eva - en av våra grannar med en förfrågan om Mockatårta. Och trots att jag aldrig gjort en Mockatårta tidigare så antog jag mig utmaningen med glädje, hur svårt kan det ju vara… *ler*Ett kärt minne från min barndom hos min mormor Karin är just Mockatårtan från konditoriet i Nossebro, den var sååå god
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Att det skulle sammanfalla så väl att ställa fram klockan, med att ta fram utemöblerna. Det bjöds på en smarrig Hallon- och chokladtårta, som man helt enkelt förbereder innan, och den ska bara tas upp från frysen, när man sätter sig och äter varmrätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.