Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanostoch färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
4 1 gul lök 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 2 tomater 1/2 kruka basilika 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 3 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk soja 4 port ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Finhacka basilika och blanda den med parmesanoch crème fraiche till fyllningen. En lätt sommarmiddag med kyckling, kall basilikasås, färskpotatis och grön sparris
Stek i några minuter och avsluta med den rivna parmesanen. Det kan vara knepigt att veta vilken dryck som passar till maten och även detta löser vi i ovan nämnda brev med handplockade drycker, helt skräddarsydda för varje enskilt recept
Koka upp grädde i en kastrull, Lägg i den rivna parmesan osten, krydda med peppar och salt. Putsa kycklingfiéerna, krydda med salt och grilla dem på kolgrill eller elektrisk grill
Häll över vinägretten och hyvla i parmesanost. Skölj salladen, spenaten och skär paprikan i strimlor. Salta och peppra och efterstek så att den blir helt genomstekt
Blanda ihop bean med citronsaft, skalriv ochparmesanoch vänd ned hummerköttet. Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.