Dag 1. Smula ned jästen i en bunke. Häll i kallvatten och rör tills jästen löst upp sig. Häll ned grovhackade oliver, olja,brödsirap och salt och rör om ordentligt
Igår så trodde jag att det inte gick att bli mer uttråkad, men oj så fel jag hade. Det finns ingen hejd på tristessen, varenda kotte är på semester utanför stan, vädret suger, det går inte att se fler tv serier eller filmer, ingen inspiration till att laga mat, inga jobb att söka, bara chilisarna att prata med
Jag har de senaste två dagarna varit i Stockholm och proppat mig full med mat och godsaker och även haft teoretiskt fullspäckade konferensdagar där jag och andra sjuksköterskor fördjupat oss i sårvård
. Vilken morgon. Jag vaknade kl 06 av att solen sken in genom fönstret (låter nästan som en prippsblå-reklam) - jag och Akilles tog en morgonrunda och därefter tog jag sommarens första morgondopp
Foto. Tina Fallgren. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade. De kräver få ingredienser men mycket tid för jäsning, men har du tiden så är det definitivt värt det
Helg betyder extra god mat hemma hos oss. De sista veckorna har vi inte riktigt hunnit planera maten, men nu när det känns att det blivit höst så måste vi uppdatera & fylla på med ny mat inspiration
Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet
Här har ni ett mycket enkelt surdegs bröd som får samma härliga skorpa som Pain de martins bröd men är mycket enklare, inte lika många moment och dessutom bakas det i en jutgärns gryta
Jaha nu hamna bilden på sniskan ändå. Men ni kan nog tyda vad den föreställer. Pike du har rätt. Vi måste skärpa oss, det började ju såbra och nu i den tuffaste perioden får man inte släppa taget